Melaka Maju, Ceramah UMNO Kena Pulau

Ini adalah video bagaimana UMNO mengaku bahawa dialah yang memberi segala-galanya dalam Malaysia. Jalan raya, bangunan, hospital dan sebagainya serta mengatakan manusia ini adalah menumpang jalan. Manusia seperti orang UMNO ini sudah lupa Tuhan dan menghina hukum hudud.
Audio yang jelas gunakan earphone
Dalam ceramah ini juga, pihak UMNO menggangu ceramah yang telah dianjurkan oleh pihak PAS. Berceramah yang merapu bahawa UMNO akan mempertahankan keris Hang Tuah. Dia lupa sejarah bahawa negeri yang mula-mula ada sultan adalah dari Melaka namun Melaka juga negeri yang tiada sultan sehingga ke hari ini.

Ini akibat sifat Melayu UMNO yang tamak serta menghina hukum Tuhan. Mereka lupa diri dan tidak tahu bersyukur. Akibatnya ceramah mereka dipulaukan oleh ahli mereka sendiri. Cuba lihat video di atas dan kira berapa jumlahyang datang ke ceramah UMNO yang merapu itu?

Pada masa yang sama ada juga kedengaran ceramah dari pihak PAS yang turut disampaikan oleh Ketua Pemuda PAS Melaka, Ustaz Kamaruddin Sidek namun diganggu oleh 'ustaz' dari UMNO yang bernama Tajuddin Osman.

Beginilah sikap umno yang suka buat kacau jika Pakatan Rakyat cuba untuk berceramah. Mereka sering dilihat seperti cacing kebingungan dan sering kali menjadi lembu liar ketika ceramah Pakatan Rakyat diadakan. 


Sumber : Bukit KatilCeramah PAS
Ceramah UMNO


Baru sebentar tadi berlangsungnya ceramah oleh pihak PAS selaku wakil Pakatan Rakyat namun pada masa yang sama dengan jarak hanya 50 meter, UMNO juga mengadakan ceramahnya untuk mengganggu pihak PAS. Ceramah PAS turut menjemput ADUN DAP dari Kesidang dan ADUN Bachang manakala PAS menampilkan Ustaz Sidek Noor dari Perak.

Di pihak UMNO pula menampilkan Tajuddin Osman dan menayangkan video kerana mereka tiada penceramah termasuk ketiadaan Ali Rustam untuk berceramah pada ceramah tersebut. Kehadiran orang ramai pada pihak PAS dan Pakatan Rakyat adalah sekitar 400 orang manakala bagi UMNO dan BN sekitar kurang dari 50 orang seperti dalam gambar di atas.

Sekarang rakyat telah membuktikan mereka boleh hidup tanpa UMNO kerana rezeki datang dari Tuhan dan bukannya dari UMNO. Apatah lagi manusia yang hidup akan menemui ajalnya inikan UMNO yang akan mati pada bila-bila masa sahaja.

Perjuangan mereka hanyalah bersifat holistik dan seperti gajah namun berkaki plastik. Mereka hebat dengan laungan membela melayu tetapi membisu dalam menipu Melayu. Inilah UMNO yang licik tapi jahil. Gambar di  atas juga menunjukkan sudah tiba masanya untuk Ali Rustam mengundurkan diri dari DUN Bukit Baru.

Ceramah yang dianjurkan mereka sebelum ini dipulaukan oleh penduduk setempat dan bukan sebelum ini sahaja malahan malam ini juga rakyat Bukit Baru menterjemahkannya dalam siri ceramah yang diadakan oleh PAS dan Pakatan Rakyat.

Bukan itu sahaja, pihak polis sudah terbuka pintu hati mereka untuk mendengar ceramah PAS termasuk juga 'Special Branch'. Pihak polis lebih aman jika berada dikawasan Pakatan Rakyat berbanding dengan ceramah UMNO. Sebab itu ceramah UMNO polis tidak berkawal kerana tiada apa untuk dikawal.

Yang datang ceramah UMNO hanyalah budak-budak kecil dan pakcik-pakcik yang saja-saja singgah mahu melihat ceramah UMNO. UMNO berceramah bukan dengan penceramah sebaliknya memasang ytayangan video. Jelas membuktikan UMNO ketiadaan penceramah.

Sumber: kijang59

0 comments:

Post a Comment